Antologi 2017 (2017)

Atle Håland og Maja Hagen Torjussen satt i 2016 på pub og samtalte over øl. De ble enige om å starte et forlag. Ingen av dem visste hvordan å starte eller drive et forlag, men noe kunne de: invitere til fest.

De nye kollegaene inviterte til åpningsfest på Teateret i Kongens gate, Kristiansand, den 8. april 2017. Det ble servert musserende vin i døren, og Åpninger hadde kommet for å åpne forlaget. Under festen ble det stadfestet at med forlaget ønsket Maja og Atle å skape et litterært miljø på Sørlandet – noe de selv savnet. Dette skulle de gjøre gjennom å forfatte tekster som skulle publiseres i fellesskap.

Forfatterne de ønsket velkomne var forfattere som var etablerte og uetablerte forfattere. De nydyrkede redaktørene mottok tekster fra Kristiansand, men også Oslo, og pilotboken for Lik forlag ble til: Antologi 2017.

Av forfatterne som ble publisert har vi vi Nils Christian Moe-Repstad, Sophia Mynnti, Giulia Avella, Terje Dragseth, Daniel Hansen, Erlend Wichne, Vaktmesteren ved Litteraturhuset i Kristiansand, Mari Haaland Andersen og Morten Gilje.

Antologi 2017 består av novelle- og poesisjanger, men også bilder. Boken har et bredt spenn og er ikke samlet under annet premiss enn en skjønnlitterær antologi.

Redaktører: Atle Håland og Maja Hagen Torjussen

Omslag og sats: Ming Unn Andersen

Boken ble lansert foran femti publikummere på Aladdin i Kristiansand den 16. desember 2017.


%d bloggere liker dette: