Utgivelser

Jens Bjørneboes plass
Lik forlag 2020
Screenshot 2021-03-04 at 09.20.51

Forfattere: Giulia Avella, Atle Håland, Mari Haaland Andersen, Morten Gilje, Maja Hagen Torjussen, Vaktmesteren ved Litteraturhuset i Kristiansand.
Illustratør: Missing Lid

Screenshot 2021-03-04 at 09.23.31

Sladden viser vei
Lik forlag, 2020
Bjørneboemarkeringen i Kristiansand
Screenshot 2021-03-04 at 09.15.44

Forfatter: Maja Hagen Torjussen
Illustratør: Missing Lid
Korrektur: Maren Barlien
Språkvask: Ordakel AS

Sladden viser vei er en barnebok for voksne: Katten, Sladden, bor i en sardintønne på en gresk øy. Hun konspirerer og mistenkeliggjør systemer på den øya som er i krise, for å finne svar på hva det er som skjer og hvorfor det er viktig å stille spørsmål ved vedtatte sannheter. Med sine kontroversielle overbevisninger under den igangsatte redningsaksjonen for å redde hunden, Linda, skjønner Sladden mer og mer hvor korrupte menneskene er, samtidig som hun blir overrasket over hvor omsorgsfull hun viser seg å være for sine meddyr.

Syng ut! Protestsongar i gjendikting
Lik forlag, 2020
Screenshot 2021-03-04 at 09.26.01

Over: Kassekampens bokmagasin 3. oktober 2020

Erlend Wichne var redaktør på en skikkelig snasen utgivelse: Syng ut! Protestsongar i gjendikting som ble gitt ut på Lik forlag i 2020. Boka er et samarbeidsprosjekt mellom Lik forlag og Tidsskriftet Mellom.

Den lille antologien inneholder elleve protestsanger oversatt fra ni ulike språk.
Originaltekstene er skrevet av James Oppenheim, et fransk feministkollektiv, Nina Hagen, Hipopo Daio, Emma Ellianesyng ut!, Ahmed Fouad Negm, Ernest Bryll, Oxxxymiron, Renaud, Yemane Barya og Leonard Cohen.
Gjendikterne er Kristin Storrusten,

Madeleine Gedde Metz, Gina Tandberg, Ingvill Kjærstein, Svein Lund, Sara Nes, Wassim Rustom, Teodor Ekblad Aagaard, Aleksandra Wilkus-Wyrwa, Karin Røsstad, Pål F. Breivik, Sofia Knudsen Estifanos, Markos Estifanos og Odd Goksøyr.
Sammen med Ingeborg Urke Myklebust, Ida Hove Solberg og Julia Wiedlocha har Erlend Wichne redigert antologien. Her er et utdrag fra Ida sitt medrivende forord:
«Protestrørsler held seg sjeldan innanfor språk- og landegrenser. Dei har internasjonal utbreiing. Tanken er jo fri. Idear om endring spreier seg, og dei reiser, blant anna ved at dei blir omsette – frå språk til språk og frå kamp til kamp. Slik blir lokale saker, hendingar og draumar bundne saman til nett som dannar omriss av dei store rørslene.»

Elpis: en demonologi
Lik forlag, 2019

ELPIS omslag

Forfatter: Maja Hagen Torjussen
Illustratør: Missing Lid
Korrektur: Maren Barlien

Elpis: en demonologi er forlagets første bok som er skrevet av kun én forfatter. Forfatteren sier at boka er en prototype på en roman og et parallelt, men autonomt narrativ til Jon S. Lunde sin separatutstilling på Arteriet, oktober 2019. 

«Om (Kathy) Acker heter det at hun skriver fra den menneskelige erfarings yttergrense, hun skriver eksperimentelt, lekent og provoserende, frastøtende og gjerne ulogisk. Torjussens måte å skrive på kan gjerne beskrives nøyaktig slik.» – Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen
Les resten her

«Det er den merkeligste og sprekeste prosadebut jeg har lest på flere år. – Terje Dragseth
Les resten her

Elpis er usikker på om hun noensinne har forlatt leiligheten sin og om virkeligheten bare er en blanding av drømmer og hallusinasjoner. Mikhal Signahl forsker på substansen G10W og bruker Elpis som forsøkskanin på forskningsskipet Inept Force sammen med Dr. Graphs. Abra Coin prøver å forstå forandringene som skjer i Miljøet. Nemi ser objekter i stykker med ravneøynene og holder barna sine innestengt i kjelleren for å beskytte dem mot sentimentalia.

Om tilblivelse. Kunstbok
Lik forlag, oktober 2019

OmTilblivelseHeltOmslag
Kunstnere: Lena Trydal, Håkon Gåre, Ida Fugli, Thyra Dragseth, Elin Igland, Pearla Piago, Britta Lya Damian, Ingrid Bjørnaali Kristensen og Mirjam Raen Thomassen.
Redaktør: Maja Hagen Torjussen
Intervjuer: Morten Liene
Transkribering: Maren Barlien, Mari Haaland Andersen, Maja Hagen Torjussen
Korrektur: Maren Barlien

Om tilblivelse består av en rekke transkriberte intervjuer som Morten Liene gjennomførte med kunstnerne som stilte ut på Arteriet i 2018. Boka består av dialogene og bilder av de utstilte arbeidene. Arteriet og Lik forlag ønsket å samarbeide om dokumentering av utstillingene på Arteriet. 

Paradise Hotel
Lik forlag, 2019

paradise hotel cover
Omslag: Ming Unn Andersen

12 forfattere brukte en uke på øya Lesvos for å skrive selvbiografiske innganger til oppholdet. Streng anmeldelse fra fvn: Slik slakter man et litterært produkt.

Forfattere:
Kenneth Moe
Ming Unn Andersen
Morten Langeland
Erlend Wichne
Vaktmesteren ved Litteraturhuset i Kristiansand
Giulia Avella
Atle Håland
Mari Haaland Andersen
Morten Gilje
Petter Solberg
Yun Einar Andersen
Maja Hagen Torjussen

Prosaisk lyrikkbevegelse
Lik forlag, 2018
Prosaisk lyrikkbevegelse

Prosaisk lyrikkbevegelse utfordrer diktsjangeren prosadikt. Utgivelsen er rammet inn med manifestet Prosaisk lyrikkbevegelse forfattet av Lik-redaktør Maja Hagen Torjussen. Manifestet kan leses mer om i Morgenbladet. Anmeldelse av boka som helhet skrevet av en litt mer begeistret Emil Otto Syvertsen i Fædrelandsvennen.

Forfattere:
Cornelius Jakhelln
Giulia Avella
Kristine Helliesen
Brita Skybak
Terje Dragseth
Mari Haaland Andersen
Edy Poppy & Julian Blaue
Erlend Wichne
Atle Håland
Teuta Dibrani
Åshild Husebø
Annika Linn Verdal Homme
Ingvild Lothe
Vaktmesteren ved Litteraturhuset i Kristiansand
Maria Dahl
Jane Pedersen

Antologi 2017
Lik forlag, 2017
antologi 2017

Antologi 2017 var pilotprosjektet til forlaget. Det var open call etter bidrag og utgivelsen består av noveller og poesi.

Forfattere:
Terje Dragseth
Sophia Myntti
Daniel Hansen
Nils Christian Moe-Repstad
Erlend Wichne
Mari Haaland Andersen
Giulia Avella
Vaktmesteren ved Litteraturhuset i Kristiansand

 

%d bloggere liker dette: